Het is inmiddels alweer september, maar toch blikken we nog even terug op de geweldige middag van 5 juli waarin we het voorjaar weer goed hebben afgesloten.

Ingrid en Roger hebben weer een mooie middag voor de IKR-leden georganiseerd. Na in twee groepen verdeeld te zijn, zijn wisselend Bink Solar (onderdeel van de Bink Groep) en Spijshuis uit de kunst met ijssalon koud kunstje bezocht.

Kwaliteits-ijs bij Het Spijshuis

Door Tanya van Diest, eigenaresse van Het spijshuis en bijbehorende ijssalon werden de groepen op het terras verwelkomt met een heerlijk hapje. Daarna mochten we in het restaurant plaatsnemen waar Tanya vertelde over hoe ze haar droom heeft verwezenlijkt en een heel mooi restaurant heeft geopend in het centrum van Rucphen. Hierbij gesteund door haar man en haar vader die de keuken heeft opgestart. Na een rondleiding door restaurant en keuken werden we in de ijssalon verrast door een lekker ijsje en vertelde de vader van Tanya over de opzet van de ijssalon en de keuze voor het kwaliteits-ijs dat ze hier verkopen. Uit de groep aanwezigen klonken best een aantal stemmen die zich voornamen eens in het restaurant te gaan eten of een met de fiets een stop te maken bij de ijssalon voor een lekker ijsje. Een geweldig bezoek waarbij de onderneemster echt haar visitekaartje heeft afgegeven.

Vernieuwde pand Bink Solar

Volgend adres was Bink Solar, sinds kort gevestigd aan de Rucphensebaan 52 het voormalige pand van Woningstichting Rucphen/Thuisvester. Hier werden de groepen gastvrij ontvangen door Ralph Bink en zijn collega’s. In kleinere groepen werden we rondgeleid door het geheel vernieuwde pand. Soms was er herkenning van de oude situatie door één van de aanwezigen, maar vooral werd waarderend gesproken over de inrichting. Vooral de kunst die als een rode draad door het hele pand hing (geadviseerd door IKR-lid Galerie TON) en het feit dat de roots van het bedrijf niet werden vergeten, maar zelfs prominent op de muren was te zien (cadeau gedaan door het personeel).

Ook bij Bink was er veel aandacht van de aanwezigen voor de visie van de ondernemer, maar ook voor de producten op het gebied van zonne-energie die worden verkocht. Menigeen nam een folder mee of maakte al een afspraak om eens op het bedrijf naar de voordelen van zonne-energie te kijken.

Traditionele afsluiting in de huiskamer van Sprundel

Na de bezoeken was de afsluiting, bijna traditioneel, in de huiskamer van Sprundel Café De Coop. Gastheer Ronnie Gommers zorgde ervoor dat niemand dorst hoefde te lijden. Top slager Tommy Monden, ondersteund door Sharona en vader Ad, verzorgden een fantastische barbecue. Met meer dan 60 aanwezigen een zeer geslaagd evenement van de IKR!

X
X