Zijn jullie al klaar voor de AVG?

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Wat verandert er?

De AVG zorgt onder meer voor:

  • versterking en uitbreiding van privacyrechten;
  • meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
  • dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.

Maar, wat betekent het nu écht voor u en uw bedrijfsvoering. Hoe moet je nu die nieuwe regels interpreteren en waar liggen de risico’s? Misschien is voorlichting door de bedrijfsvereniging of accountant wel voldoende en ben je in no-time AVG proof. Maar is dat wel zo?

IKR

Ook de IKR worstelt met vragen en we kwamen er zelf niet voldoende uit. Daarom hebben we hulp gezocht en op advies van onze webdesigner M2ID contact opgenomen met iemand die er meer van weet en voor ons de nieuwe website gaat beoordelen en ons helpt bij het opstellen van een privacy statement.

We vinden dit onderwerp dermate belangrijk dat we samen met onze AVG-adviseur een bijeenkomst willen organiseren voor alle leden. Als genoeg IKR-leden zich aanmelden zullen we op korte termijn een voorlichting geven.

Bijeenkomst

Heb je belangstelling voor een bijeenkomst, georganiseerd door de IKR, geef dat dan aan ons door.
We zouden dan graag het volgende weten:

  1. Wil je dat de IKR een bijeenkomst voor voorlichting over de AVG organiseert?
  2. Welke vragen heb je?
  3. Wat voor dag en tijdstip komt voor jou het beste uit?

Laat het ons weten via secretariaat@ikr-rucphen.nl.

X
X