Maatwerk bij timmerwerken

HOEVEN – De Bunder Houtambacht verzorgt allerlei maatwerk bij timmerwerken, maar de persoonlijke aandacht, het oplossend vermogen en de hoge kwaliteit maken De Bunder anders dan anderen. Dat is de kracht van een kleine onderneming met een gepassioneerde eigenaar.

DOOR FRED SCHUCH

Vakmanschap en controle
Jarenlang werkte, de van oorsprong Willebrordse Carlo Valentijn bij een bouwbedrijf, totdat hij in januari 2006 voor zichzelf begon. “Ik deed alle denkbare timmerwerken”, geeft Carlo aan. “Van de bekisting voor de fundering tot de laatste lat voor de afwerking van het plafond. Met een vast ploegje gingen we zo van project naar project. Thuis maakte ik voor de hobby allerlei dingen voor ons eigen interieur. Dat vond ik het allermooiste werk en had daarnaast altijd al de wens om als zelfstandige aan de slag te gaan. Zelf bepalen wat je aanneemt en de controle over de kwaliteit houden.”

Maatwerk timmerwerken
Zijn eerste klus was het bouwen van een speelkamer. Daarna volgde een dakkapel met zolderafwerking, “Gek genoeg had ik in het begin geen duidelijke koers, maar kwamen de projecten op me af, en zo rolde ik van het één in het ander”, legt Carlo uit. De allround timmerman gaat veel op zijn gevoel af en bepaalt daarmee welke richting hij op gaat, maar één ding staat altijd bovenaan: hij moet het leuk en uitdagend vinden. Daardoor maakt hij de ene keer een complete maatwerkkeuken en bouwt hij de andere keer een veranda van douglas hout. “Ik lever maatwerk in de ruimste zin van het woord”, vult Carlo aan. “Van meubels en interieurbouw tot tuinkamers en overkappingen.”

Ontzorgen met bouwbegeleiding
Carlo’s vaste klanten vragen steeds vaker of hij een verbouwing voor hen kan begeleiden. Hij zorgt voor het timmerwerk en kiest, voor de andere bouwkundige specialismes, uit een vast netwerk collega-ondernemers. Zo kunnen zij samen de wens van de klant verwezenlijken.

Het (bijna) onmogelijke mogelijk maken
Bij de projecten die Carlo aanneemt probeert hij de klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. “Ik wil verder gaan dan anderen, dus als een klant het idee heeft dat iets niet mogelijk is, dan zoek ik net zolang naar een oplossing, totdat ik die gevonden heb. Zo wilde een klant voor haar keuken met een kookeiland een groot gefineerd keukenblad uit één stuk. Mijn leverancier kon zulke grote afmetingen niet leveren, dus heb ik ervoor gezorgd dat zij dat uiteindelijk wel konden.”

Persoonlijke aandacht
Omdat De Bunder Houtambacht nog steeds een klein bedrijf is, kan Carlo zijn klanten echt aandacht geven. “Ik merk dat mijn klanten dat waarderen. Het persoonlijke contact, het met hen meedenken en hen de zekerheid geven dat het goed komt. Veel mensen hebben het druk. Zij willen vooral dat het goed geregeld wordt, dat het er mooi uitziet en functioneel is.”

Foto: Fred Schuch

Carlo noemt een voorbeeld: “Mijn klanten zijn vaak positief verrast als ze er achter komen wat voor keuken ik voor hetzelfde budget kan maken vergeleken met de bekende keukenleveranciers. En ook al is het wat kostbaarder, dan waarderen ze het enorme kwaliteitsverschil.

Op de vraag wat zijn mooiste project ooit was, antwoordt hij: “Dat is een lastige vraag. Als ik iets heb gemaakt waar ik zelf tevreden mee ben, en ik ben nogal kritisch, dan ben ik trots. Wanneer de klant dan ook nog eens enthousiast reageert, dan is dat het mooiste wat er is!”

Neem contact op met De Bunder Houtambacht voor maatwerk timmerwerken. Van meubels, keukens en interieurbouw tot veranda’s en aanbouw.

De Bunder Houtambacht
www.debunderhoutambacht.nl
Korte Bunder 24a, 4741 PA Hoeven
tel: 06 51 75 69 32

X
X