Vanuit verschillende kanten worden bedrijven op de Nijverhei benaderd over de mogelijke aanleg van glasvezel op het bedrijventerrein. Maar waarom zou je glasvezel willen hebben en welke partij en welk pakket moet je dan kiezen? IKR-Lid Maarten Boeve, mede-eigenaar en Business Consultant van ITCOMS helpt je om alle informatie op een rij te zetten.

DOOR FRED SCHUCH

“In samenwerking met DELTA Fiber Netwerk willen we ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk bedrijven kunnen profiteren van supersnel en stabiel glasvezel internet”, legt Maarten uit. “DELTA Fiber Netwerk heeft voor verschillende bedrijventerreinen in de regio een haalbaarheidsanalyse gedaan en daarom zijn we voor de Nijverhei ook positief dat er glasvezel gaat komen. Hoewel er wel eerst 30% van de gevestigde bedrijven voor 30 november toegezegd moet hebben daarvan gebruik te willen maken.”

Glasvezel toekomstbestendig
“Vergeleken met de veelgebruikte ADSL-lijnen of coax-kabels is glasvezel veel toekomstbestendiger”, vervolgt Maarten. “Glasvezel is namelijk niet alleen veel stabieler en ongevoeliger voor storingen, maar er kan vooral veel meer internetverkeer overheen. En dat door zo’n dun vezeltje. Met het toegenomen internetgebruik van de afgelopen jaren, maar zeker nu ook in de tijd van thuiswerken en clouddiensten, moet er meer internetverkeer over de bestaande oude kabels. En dat heeft hier en daar best wat frustraties opgeleverd. Met glasvezel is dat niet aan de orde.”

Voor elk bedrijf het juiste pakket
Samen met DELTA Fiber Netwerk biedt ITCOMS, die zich de IT-afdeling op afstand noemt, verschillende zakelijke glasvezel internetbundels aan. “De bedrijven kunnen een pakket kiezen dat precies bij hun verbruik past”, aldus Maarten. “Er zijn 3 verschillende snelheden mogelijk, dus voor ieder bedrijf is er een passend pakket. De kleingebruikers kunnen met 150 Mbps al uit de voeten. Verbruik je meer, dan kies je voor 400 Mbps of als grootverbruiker voor 1000Mbps.

Voor alle pakketten geldt op dit moment dat er geen aansluitkosten in rekening worden gebracht, terwijl het aanleggen van individueel glasvezel normaal juist enorm kostbaar is. Dus dat is een goede reden om nu in te stappen. Om de juiste keuze te kunnen maken mogen de ondernemers op de Nijverhei ook gewoon even contact met ons opnemen. Dan kijken we samen wat op dit moment de beste keuze is, want later kan er altijd nog op- of afgeschaald worden.”

Zorgeloos overstappen
“De ondernemers hoeven niet bang te zijn om over te stappen van hun huidige provider naar DELTA Fiber Netwerk. Dat is namelijk onze toegevoegde waarde in dit verhaal. Wij zorgen ervoor dat alles eerst perfect werkt voordat we de stekker uit de oude verbinding halen. Zo heb je een persoonlijke en professionele organisatie om de hoek zitten en ben je niet afhankelijk van de provider en zijn callcenter. Voor wat betreft die oude verbinding: sommige bedrijven kiezen er zelfs voor om die als back-up-verbinding te behouden. Mocht er onverhoopt ooit een kabel kapot gegraven worden, ofzo.”

De uiterste aanmelddatum voor dit glasvezelproject is 30 november 2020 en die komt al snel in beeld. Aarzel daarom niet en laat je vrijblijvend adviseren door de specialisten van ITCOMS, of kijk op www.itcoms.nl/zakelijk-glasvezel-in-rucphen

ITCOMS B.V.
Bredasebaan 8, 4744 RZ Bosschenhoofd
Tel: +31 (0) 76 26 00 044
www.itcoms.nl

X
X