Moelands Hekwerken voor hekwerk in alle soorten en maten

Productie poorten en hekwerk in eigen beheer aan de Nijverheidsstraat Rucphen

RUCPHEN – In 2018 vestigde Moelands Hekwerken zich op bedrijventerrein De Nijverhei in Rucphen. Een bedrijf, opgericht in 2003, dat gespecialiseerd is in hekwerken in alle soorten en maten, van eenvoudig gaashekwerk tot sierhekwerk op maat. In Etten-Leur legde ondernemer Rob Moelands de basis. De verhuizing van zijn bedrijf naar de Nijverheidsstraat in Rucphen is een goede zet geweest, het bevalt hem hier prima. Credit daaraan zijn de centrale ligging en bereikbaarheid. Sinds kort heeft Moelands Hekwerken ook de productie in eigen beheer.

DOOR CORINE ROKS

“Ik heb me direct aangemeld bij de IKR. Ik treed niet graag op de voorgrond, echter de verhuizing was een goed moment voor wat meer openheid”, steekt Rob Moelands van wal.

Verhuizing
Moelands over de ligging van zijn bedrijf: “We leveren voornamelijk in West- Brabant, België, Zeeland  en Zuid- Holland. Rucphen is een prima uitvalsbasis, dichtbij de snelweg met goede  verbindingswegen. Toen duidelijk werd dat we wilden verhuizen hebben we ons georiënteerd op de regio in en rond Etten-Leur. In Rucphen stuitten we op dit pand met bedrijfswoning. Precies wat mijn vrouw en ik zochten”.

Eigen beheer
Tot de klantenkring van Moelands Hekwerken behoren particulieren en bedrijven. “Ongeveer de helft is particulier. De rest zakelijk”. Sinds december 2019 heeft het bedrijf tevens de productie van poorten en hekwerk in eigen beheer. Moelands hierover: “Nadat bekend werd dat onze vaste leverancier waarmee ik al achttien jaar samenwerkte stopte, heb ik besloten zelf uit te breiden en twee medewerkers van dit bedrijf in dienst te nemen. Met deze uitbreiding hebben we een mooi en compleet team voor advies, productie en plaatsing van hekwerken en poorten. Zo kunnen klanten een eigen ontwerp voorleggen waarmee we aan de slag gaan. Dit alles in één bedrijf, van ontwerp tot constructie en plaatsing”.

Rob Moelands vult aan: “Aanvragen kunnen worden gedaan via onze website, mail of telefonisch”.

Maatwerk
Tijdens een bezoekje aan de werkplaats licht de ondernemer toe: “Vooral de constructie van poorten berust op maatwerk. Van modern tot klassiek, alle stijlen kunnen we vervaardigen. Ook keuzes uit schuif- en/of draaipoorten, al dan niet elektrisch. Zoals deze poort in wording, volledig elektrisch met een lengte van zo’n 12 meter”.

Strak en modern zijn de nieuwe trends in hekwerk. “Er is momenteel veel vraag naar dichte constructies met bijvoorbeeld houtvulling. Ook die maken we in eigen beheer, poorten van hout met een metalen frame”.

Partners
Moelands over de afwerking: “Het metaal wordt verzinkt en gecoat, met de keuze uit het hele palet RAL kleuren. Dit besteden we overigens wel uit”. Moelands Hekwerken werkt samen met vaste partners en leveranciers.

Switch
Het bedrijf telt inmiddels acht werknemers. Op de vraag hoe Rob Moelands in deze branche terecht is gekomen is het antwoord verrassend: “Voorheen werkte ik bij het waterschap als controleur/adviseur afvalwater. Ik kon me echter niet vinden in het systeem. Hard werken, meters maken, dat paste veel beter bij mij! Vandaar deze switch”, lacht de ondernemer.

HSW Sprundel
Als nieuwkomer in de gemeente Rucphen wilde Rob Moelands iets betekenen voor de samenleving. Een artikel in de media trok zijn aandacht; de komst van een hondenspeelweide in Sprundel waarvoor ze nog sponsors zochten. De familie Moelands heeft overigens een bijzondere klik met honden. “Mijn vrouw zet zich al jaren in voor de stichting dogs by Merlyn uit Roemenië. En zelf hebben we drie honden, en bijna het gehele jaar een opvanghondjes van deze stichting”.

De 44-jarige ondernemer besluit met een knipoog: “Zoals ik in het begin al zei: meer openheid. We voelen ons hier thuis, als onderdeel van de maatschappij. En daar mag best wat tegenover staan zoals bijvoorbeeld deze sponsoring”.

Moelands Hekwerken
Nijverheidsstraat 1
4715 RZ Rucphen
info@moelandshekwerken.nl
076-5031771

X
X