Opvallend met glazen constructies

Glasdak Nederland BV

Ze kennen elkaar van de MTS in Bergen op Zoom, toen ze nog maar 16 en 17 jaar oud waren. Vandaag de dag zijn Jack Goossens (links) en Lau van Leengoed nog steeds goede vrienden en runnen ze Glasdak Nederland B.V. De vakmannen zijn trots op hun bedrijf dat daken, gevels, luifels, ramen en deuren maakt en onderhoudt, maar dan altijd in een combinatie van glas en metaal.

DOOR FRED SCHUCH

“Het is de combinatie die ons bijzonder maakt”, legt Lau uit. “Wij plaatsen namelijk niet alleen het glas, maar maken dus ook de constructie van staal, rvs of aluminium. Je vindt ons werk bijvoorbeeld in winkels, kantoren en hotels in heel Zuid-Nederland tot aan de lijn Amsterdam – Nijmegen.”

Hoe het ooit begon
“Als ZZP’er werd ik zo’n twintig jaar geleden regelmatig door mijn buurman Gerard Vermeulen ingehuurd”, vertelt Lau. “Hij had in 1997 Glasdak Nederland B.V. opgericht nadat hij lange tijd in de branche werkzaam was geweest. Toen Gerard er in 2005 aan dacht om zijn bedrijf in de verkoop te zetten, zei ik hem spontaan dat hij dat niet moest doen, maar dat hij het beter aan mij kon verkopen. Ik heb me toen ingekocht en toen hij in 2008 echt wilde minderen heeft mij de keuze gelaten hoe het verder moest. Al snel kwam ik uit bij Jack, die bij hetzelfde bedrijf werkte als waar Gerard vandaan was gekomen, dus ook die kenden elkaar al goed.”

Kredietcrisis
“Dat was allemaal net voor de kredietcrisis, dus de timing was achteraf niet zo geweldig. Toch hebben we in heel 2009 nog prima gedraaid, totdat 2010 het jaar was dat de klad erin kwam. We konden ons toen o.a. met onderhoudsklussen bezighouden. Het heeft tot na de bouwvak van 2011 geduurd voor we weer wat grote projecten scoorden. Aanpassingen aan de beglazing van het 65 meter hoge World Trade Center in Amsterdam was er één van.”

Waarborgen van kwaliteit
Met vijf eigen mensen en een paar flexibele krachten worden de constructies geproduceerd en samengesteld. “We maken alles in eigen beheer, werken zelf mee en kunnen daardoor de hoge kwaliteit waarborgen”, legt Jack uit. “Daarbij zijn we vooral goed in het aanpassen van bestaande gebouwen. Wat we bijvoorbeeld regelmatig doen is het plaatsen van complete glazen gevels, zodat bestaande gebouwen ineens weer een luxe en eigentijdse uitstraling krijgen. Hierbij verzorgen we het complete plaatje, zodat de opdrachtgever niet voor verrassingen komt te staan.”

Uitdagingen op grote hoogte
Het bekende Amsterdamse Infinity-gebouw van de ING, dat ook wel de glazen schoen wordt genoemd, wordt ook door Glasdak Nederland B.V. onderhouden. De vorm en de hoogte van het gebouw brengen bijzondere uitdagingen met zich mee. Lau legt uit: “De ruiten zijn 1,8 bij 3,6 meter groot. Soms barsten de originele ruiten en dan komen wij die vervangen. Door de vorm van dit gebouw is bijna elke ruit maatwerk. Wanneer we dan ter plekke zijn om zo’n enorme ruit te vervangen, staan we voor een uitdaging die vaak om een creatieve oplossing vraagt. Maar door onze ervaring lukt het ons toch altijd weer om zo’n lastige klus te klaren.”

Tevreden
Over hun ambities zijn de mannen duidelijk een eensgezind: “We willen goed werk verrichten en op een leuke manier onze boterham verdienen. We hoeven geen groot bedrijf met tientallen werknemers te runnen. We zijn tevreden met een normaal leventje en hebben het thuis ook leuk.”

Glasdak Nederland B.V.
Windmolen 25
4751 VM Oud-Gastel
Tel: 0165 309150
info@glasdaken.nl
www.glasdaken.nl

X
X