Het juiste adres voor de zakenborrel

SINT WILLEBRORD – Bij Eeterij ‘t Heike kun je niet alleen goed dineren, ook voor de lunch ben je hier aan het juiste adres. Tevens is deze locatie aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord een prima uitvalbasis voor bedrijven.  Zo kunnen klanten hier terecht voor de vrijdagmiddag- of zakenborrel met hapjes en drankjes op maat. Eeterij ’t Heike beschikt over een sfeervol restaurant, terras  en gezellige binnentuin . Medio september breiden de horecaondernemers hun diensten nog verder uit met een bezorgservice.

DOOR CORINE ROKS

In 2010 opende Eeterij ’t Heike haar deuren. Het restaurant met Franse keuken viel goed in de smaak bij het grote publiek. Het echtpaar Wim en Anja Wink runde al ruim dertig jaar een cafetaria, genaamd Liana. De start van een restaurant in het naastgelegen pand was een doeltreffende  stap in het ondernemerschap.

Cafetaria
“In 1977 zijn mijn vrouw en ik hier begonnen. De cafetaria bestond al en werd ter overname aangeboden. Ik ben kok en we zochten destijds iets voor ons zelf. Toen deze kans zich aandiende zijn we er voor honderd procent ingestapt” laat de van oorsprong Rotterdamse Wim Wink weten. Sinds 1 januari 2018 hebben zij Cafetaria Liana en Eeterij ’t Heike overgedragen aan hun vaste werknemers, Thijmen Hartog en David Querido. “Gezien onze leeftijd doen we een stapje terug maar wij blijven in de zaak actief”, vult Wink aan.

Groepen
De jonge ondernemers draaien al zo’n tien jaar mee in de horecazaken op Sint Willebrord en volgen de ontwikkelingen in deze branche op de voet. Dat heeft hen doen besluiten de openingstijden te verruimen om hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Thijmen Hartog hierover: “Elke dag, vanaf twaalf uur is de keuken geopend. We hebben een mooie lunchkaart met verse producten uit eigen keuken. Maar klanten kunnen bij ons ook terecht voor koffie met gebak. Belangrijk is dat mensen in de middag een plekje hebben waar ze terecht kunnen, dat geldt ook voor groepen”, waarbij de ondernemers laten weten open te staan voor speciale verzoeken. Inmiddels hebben zij  al verschillende groepen mogen verwelkomen. Hartog vult aan: “En sinds kort organiseren wij voor bedrijven de vrijdagmiddagborrel en uiteraard kunnen bedrijven bij ons terecht voor de  zakenborrel. Netwerken onder het genot van een lekker hapje en drankje”. De kaart is recent uitgebreid met diverse tussendoortjes, zoals kaasplankjes, bittergarnituur en tapas.

Speciaalbier
Ook de drankenkaart is uitgebreid. Speciaalbier als La Chouffe en verschillende Tripel zijn voorbeelden van de nieuwkomers onder de bieren. De ondernemers hebben plannen voor een proeverij met de speciaalbieren in de hoofdrol.

Foto: Corine Roks

Terras
Bij mooi weer kunnen klanten van Eeterij ’t Heike gebruik maken van de gezellige binnentuin en sinds maart beschikt het restaurant aan de voorzijde over een uitnodigend terras met picknicktafels en parasols. “Een van de weinige terrasjes op Sint Willebrord. We zitten hier heel centraal en we merkten dat een gezellig terras in de Dorpsstraat meer dan welkom was”, aldus Wim Wink. Het terras kan als podium dienen voor de bedrijfsborrel, zo laten de ondernemers weten.

Bezorgservice
Tot slot vertelt ondernemer David Querido over de komst van de cateringservice. “In september start Eeterij ’t Heike met haar bezorgservice. Onze focus ligt op gezonde, verse  maaltijden. Denk bijvoorbeeld aan seizoensgebonden gerechten zoals stamppot in de winter of frisse salade in de zomermaanden. Maar ook leveren wij broodjes op maat in grote en kleine hoeveelheden”. Alles, behalve de bekende Liana friet, kan bij de cateringservice worden besteld. Querido verklaart: “Onze verse friet wordt met de hoogst mogelijke zorg bereid. Bij leveringen op locatie kunnen wij deze kwaliteit, en met name de krokante bite,  niet garanderen, vandaar deze uitzondering”. En daarmee besluiten de ondernemers: “Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, dat is de kracht waarmee Wim en Anja de zaken tot dit niveau hebben opgebouwd. Wij zetten deze lijn voort”.

Eeterij ’t Heike
Dorpsstraat 134, 4711 EL Sint Willebrord
Tel./Fax: 0165-384811
Mail: info@eeterijktheike.nl
Website: www.eeterijtheike.nl

X
X