Leidend motief voor het initiatief De Groen Pluim zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dit is de bakermat. Deze duurzame ontwikkelingsdoelen, bestaan uit zeventien doelen en 169 targets die de wereld tot een betere plek moeten maken in 2030, schrijven de Verenigde Naties in hun voorstel voor een nieuwe mondiale agenda. Een agenda die door 193 lidstaten wordt gedeeld en daarmee een imponerend commitment. De doelen moeten een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Met De Groene Pluim laten ondernemers positief voorbeeldgedrag zien. Dit zet andere ondernemers aan om hetzelfde te doen. Op die manier laat het bedrijfsleven zien dat we niet alleen denken aan geld verdienen. We denken ook aan duurzaamheid, aan klimaattransitie en een eerlijke, sociale wereld. Dat doen we vanuit innerlijke overtuiging. En dat doen we nu al. Iedere dag. Want bedrijven zijn vaak veel duurzamer, socialer en betrokken bij de samenleving dan ze laten blijken.

Frans van de Wijdeven, beleidsadviseur Duurzaamheid, heeft gevraagd of er bedrijven in Rucphen zijn die voor een groene pluim in aanmerking kunnen komen. Voor meer informatie, kijk eens op : https://degroenepluim.nl/

X
X