Keurmerk Veilig Ondernemen: Schouwronde

27 september is er een hercertificering geweest van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), met  betrokkenen zoals politie, brandweer, handhaving, Parktrust, EBN beveiliging, MKB Nederland, Gemeente Rucphen, en Industriële Kring Rucphen. Dit is goed gegaan en het bedrijventerrein Nijverhei wordt wederom voorgedragen voor verlenging. Daarmee is een mooi resultaat behaald om trots op te mogen zijn.

Echter moeten we nog even geduld hebben op de officiële goedkeuring vanuit de keurende instantie, maar dit is nog puur een formaliteit.

Er zijn zeker geen schokkende zaken naar voren gekomen, en blijkt dat we het als bedrijventerrein met zijn allen goed voor elkaar hebben, maar naar de toekomst toe elkaar ook scherp moeten houden.

Ook is er een verzoek / vraag m.b.t. interesse bij (lid)bedrijven om een (grootschaliger) oefening te houden vanuit of met medewerking van de brandweer. Wellicht voor (lid)bedrijven handig om dan ook een keer niet een ‘droge BHV oefening’ te houden, maar een ‘echte oefening’, waarbij men kan ervaren wat er zoal bij komt kijken en welke vragen hulpdiensten hebben bij het uitvoeren van hun taken.

Een punt van aandacht wat tegenwoordig steeds meer speelt is aandacht voor digitale criminaliteit zoals phishing, cybercrime, open wifi verbindingen etc. Hierop zal binnen de IKR binnenkort meer aandacht aan worden geschonken en bij voldoende belangstelling wellicht een informatie avond voor worden verzorgd.

X
X