Beste IKR leden,

Zoals de meesten  inmiddels al gehoord hebben, denk ik, hebben Gabriëlle en ik ons bedrijf CKV Plastics verkocht aan een investeerder die flinke stappen maakt in kunststoffenland. We wisten dat er stappen gemaakt moesten worden om bij te blijven, maar niet goed hoe, en of wij onszelf daar wel fijn bij zouden voelen. Het resultaat van onze overwegingen was dat we net voor Pasen dit jaar hebben we het verkoopcontract ondertekend, en is de familie Castelijn geen eigenaar meer van bedrijf en pand aan de Lange Hei 11.

Moulding Industries van Paul Harkema  is nu het moederbedrijf waar inmiddels al 4 kunststofverwerkende bedrijven toebehoren.

Bema Kunststoffen in Zierikzee
PackPower in Zevenbergen
Metron in Amsterdam
en dus ook CKV Plastics

CKV zal ook zeker niet de laatste zijn die Paul aan zijn concern toe gaat voegen.

Mocht je meer willen weten dan kun je online beste veel vinden over Paul en zijn ondernemingen. In diverse vakbladen heeft ook al een stukje gestaan over de overname. Via deze link kun je één van deze artikelen lezen: https://www.metaalmagazine.nl/nieuws/moulding-industies-neemt-over/75334/

De reden voor ons om te kiezen voor Paul Harkema is geweest dat hij CKV Plastics in Sprundel behoudt. Dit vonden we heel belangrijk voor ons personeel maar ook de visie dat de locatie aan de Lange Hei zeer waarschijnlijk de  locatie wordt waarin uitgebouwd gaat worden in de toekomst, in omvang pand, maar ook in personeelsbestand en omzet. Deze zaken voor ons belangrijke voorwaarden. Dhr. Harkema koopt alleen gezonde bedrijven die hij aan elkaar kan  koppelen en die elkaar versterken. CKV zelf is de laatste jaren een specialist geworden transport caps die  gebruikt worden in de automobiel wereld. Klanten zijn wereldwijd verspreid, (met alle grote OEMs als eindgebruikers), en dit aandeel omzet is nog altijd groeiend. Ik en Gabrielle stonden op de drempel van zelf uitbreiden,  extra omzet binnenhalen en opschalen om dit groeiende automotive deel gezond te houden binnen CKV.

Na lang wikken en wegen kwamen we tot de conclusie dat wij daar zelf niet gelukkiger van zouden worden, en meer en meer zouden afdrijven van waar ons hart ligt, productie en werkvloer. Overname door 1 van onze zoons was niet aan de orde, en ook zeker geen verplichting vanuit onszelf.

Dus het is absoluut niet uit noodzaak, maar een zeer weloverwogen bewuste keuze dat de fam. Castelijn geen deel meer uit zal maken van CKV Plastics BV. Onder de nieuwe vlag van Industrial Moulding is er weer lucht en licht om stappen te maken.

Dus conclusie, CKV werd te groot voor onszelf, en het werd tijd voor het bedrijf om uit te vliegen en door te ontwikkelen. Dus u bent van harte welkom tijdens het bedrijfsbezoek begin september om zelf te zien wat voor mooi bedrijf CKV is.

Wij hadden er zelf graag bij geweest om jullie zelf persoonlijk te ontvangen, maar zijn op een welverdiende vakantie zijn na periode van overdracht van werkzaamheden.

Maar dus, Van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Ron Castelijn

X
X