Gastvrijheid en gezelligheid bij Spijshuis Uit de Kunst

Speciale wensen kunnen worden afgestemd met keuken

RUCPHEN – In het hart van Rucphen heten gastvrouw Tanya van Diest en chef-kok Niels Verberne hun gasten hartelijk welkom in Spijshuis Uit de Kunst. Dit sfeervol restaurant kenmerkt zich door zijn gastvrijheid en klassieke kaart met moderne invloeden, geïnspireerd door de ingrediënten van het seizoen. Speciale wensen kunnen vooraf met de keuken worden afgestemd, zoals een aangepast diner, dieetwensen en delicatessen op maat, van bittergarnituren tot exclusieve kaviaar.

DOOR CORINE ROKS

“Ons lunchmenu sluit aan bij de zakelijke markt. Dit menu kan in 2 of 3 gangen worden uitgeserveerd. Een verrassend voorgerecht van vlees of vis, gevolgd door een mooi hoofdgerecht. Indien gewenst in combinatie met een goede wijn van onze wijnkaart”, legt gastvrouw Tanya van Diest uit.

Menu’s
De menu’s worden elke maand zorgvuldig samengesteld door de keukenkern; chef-kok Niels Verberne, Henk Büscher en leerling-kok Marvin van Melick. “Met gezonde ingrediënten. Alles wordt vers bereid, van appeltaart tot smaakmakers. Hierbij werken we met zoveel mogelijk seizoengebonden producten zoals asperges, mosselen en wild”, benadrukt Tanya. “Ons menu ‘Taste’, een combinatie van verschillende voor- hoofd- en nagerechten, is populair onder onze gasten. Dit menu kan een feestelijk thema als Valentijn, Pasen en voorjaar hebben”, vult zij aan.

Zakelijke bijeenkomsten
Niet alleen voor een gezellige lunch of diner is men bij Spijshuis Uit de Kunst aan het juiste adres, eveneens voor zakelijke bijeenkomsten. De gastvrouw hierover: “Het hele of halve restaurant kan worden gereserveerd voor bijvoorbeeld een receptie, meeting of vergadering. Ons restaurant biedt plaats aan 65 tafelgasten”. Het concept van walking dinner verovert terrein waarbij de verschillende gerechten tijdens een informele setting worden uitgeserveerd. Gasten zijn vrij zich te verplaatsen, en van gesprekspartner te wisselen. Ideaal voor grote groepen als bij  bedrijfsfeesten, jubilea of huwelijkspartijen. “Een optie die ’t Spijshuis biedt aan de zakelijke én particuliere klant”. Op maandag en dinsdag is Spijshuis Uit de Kunst gesloten, maar de gastvrouw laat weten dat reserveren voor gezelschappen ook op die dagen tot de mogelijkheden behoort.

Inkoop
Voor gezelschappen geldt; menu’s en delicatessen worden in overleg bepaald. “Van poké bowl tot oesters, de wensen van de gast staan centraal. Gastvrijheid staat bij ‘t Spijshuis hoog op de prioriteitenlijst. Ons team bestaat daarom uit vijf vaste krachten en twaalf oproepkrachten. We roosteren ruim in zodat we genoeg tijd hebben voor onze gasten”, aldus Tanya hierover.

Wine & Dine
De keuken staat bekend als internationaal, sinds maart van dit jaar is deze uitgebreid met een pizza- oven. Nieuw is ook de Wine & Dine, een samenwerking met wijnspecialist Ami du Vin. Hierbij genieten gasten een 4 gangen menu met bij elk gerecht een bijpassende wijn. “Op 5 april stond de Italian Night op de agenda. Elke eerste vrijdag van de maand organiseren we dit avondvullend diner waarbij steeds een ander thema centraal staat”.

Tot slot wijst Tanya van Diest nog op de Genietbon, een bon waarmee de ontvanger heerlijk kan lunchen of dineren bij ’t Spijshuis. “Een feestelijke bon voor bijvoorbeeld in het Kerstpakket of bij jubilea. IKR- leden ontvangen 5% korting op deze culinaire traktatie”.

Spijshuis Uit de Kunst
Raadhuisstraat 27a, 4715CB Rucphen
Tel: 0165 – 769 051
spijshuisuitdekunst.nl
info@spijshuisuitdekunst.nl

X
X