De helpende hand voor beter zicht

SINT WILLEBRORD – Het gaat bij Optiek van Meer niet alleen om de bril, zonnebril of contactlens. Het gaat om het complete plaatje. Van de persoonlijke service bij het opmeten van de juiste sterkte, het uitzoeken van de bril die bij je past en het, in de eigen werkplaats, op maat maken van de glazen.

DOOR FRED SCHUCH

Opticien met hart voor ambacht
Toen Optiek van Meer al ruim 30 jaar een begrip in Sint Willebrord en omgeving was, nam Maurice van Gils in 2005 de winkel over. Als jongen van zestien rolde hij bij toeval in het vak. “Mijn neven hadden een optiekwinkel en konden wel wat hulp gebruiken”, legt Maurice uit. “Een aantal jaren later en opleidingen verder wist ik het tot filiaalhouder bij een brillenwinkelketen te schoppen, maar ik wilde graag een eigen winkel met meer aandacht voor de klanten. Toen hoorde ik dat Optiek van Meer te koop kwam.”

Aandacht van oogtest tot eindresultaat
Maurice streeft elke dag naar het optimale zicht van zijn klanten. “Met onze moderne apparatuur kunnen we snel bepalen welke correctie iemand nodig heeft. Daarna gaan we nog verder finetunen en komen we tot de meest optimale oplossing. Dat is per persoon namelijk anders. Die cijfers rollen niet zomaar uit een apparaat. Daarvoor is aandacht nodig.”

Het echte vakwerk vindt Maurice het mooiste. “Ik maak alle brillenglazen voor onze klanten zelf op maat. Voor het meest heldere zicht en kijkcomfort houden we rekening met de stand van de bril op het gezicht en de exacte kijkrichting. Door de glazen daar precies op aan te passen hoeven onze klanten niet of nauwelijks aan hun bril te wennen.”

Een bril voor iedereen
Optiek van Meer biedt oplossingen voor beter zien voor alle mensen. Van jong tot oud, man en vrouw, en voor grote en kleine budgetten. “We volgen de trends en ontwikkelingen op de voet en houden onze collectie voortdurend up-to-date met de nieuwste modellen.”

Maurice en zijn medewerkers hebben een goed beeld van de behoefte van hun klanten, die vooral uit Sint Willebrord, Sprundel, Rucphen, Hoeven en Etten-Leur komen. “Als het toch gebeurt dat een klant een bepaalde bril of kleur niet in onze winkel vindt, kunnen we bij onze leveranciers meestal een bril op zicht krijgen. We merken dat onze klanten dat stukje persoonlijke service erg waarderen.”

Computerbril tegen vermoeide ogen
“Bijna iedereen krijgt vanaf zijn veertigste moeite met zien van dichtbij en kiest uiteindelijk voor een leesbril. Dat geldt ook voor lezen vanaf een beeldscherm, maar een leesbril werkt daarvoor niet optimaal. Die zijn bedoeld voor een leesafstand van ongeveer 40 centimeter, terwijl een beeldscherm al gauw op 70 centimeter staat. De oplossing is een beeldschermbril met een leesgedeelte onderin. Dat brengt veel meer rust voor de ogen en klanten die zo’n bril gebruiken willen niet meer zonder.”

Foto: Fred Schuch

Veiligheidsbril op sterkte
Ook voor veiligheidsbrillen op sterkte heeft Optiek van Meer een ruime keuze. “Diverse bedrijven uit de regio laten hun werknemers bij ons een veiligheidsbril uitkiezen. We meten hun ogen op en met de orderbon van hun werkgever regelen wij de rest. Zo gaan veiligheid, goed zicht en gemak samen.”

Kom naar Optiek van Meer voor een ruime keuze brillen, zonnebrillen en contactlenzen met persoonlijke service en vakmanschap.

Optiek van Meer
www.optiekvanmeer.nl
Poppestraat 2a, 4711 JP  Sint Willebrord
tel: 0165 – 38 33 35

X
X