ITCOMS ‘Vooruit door Verbinding’

Efficiënt online werken met ITCOMS

BOSSCHENHOOFD – In een tijd waarin alles online verwerkt wordt is het voor ondernemers uiterst belangrijk dat de digitale omgeving helemaal op orde is. Dit geeft een veilig gevoel en rust, waardoor de ondernemer zich volledig kan richten op zijn of haar bedrijf. ITCOMS, gespecialiseerd in beheer, onderhoud en support van het hele online- pakket biedt hierbij uitkomst. Zij zijn de schakel tussen server en eindgebruiker en dragen zorg voor een goed functionerende online- werkomgeving. Dé specialist in automatisering en het stroomlijnen van administratieve processen.

DOOR CORINE ROKS

“We zijn feitelijk een externe IT- afdeling, waardoor op de kosten van een interne IT- medewerker, eigen server en onderhoud kan worden bespaard”, legt algemeen directeur, Corien Koolen, uit.

In de cloud
De meerwaarde van deze externe partij blijkt al snel uit de praktijk dat business partner, Maarten Boeve, als voorbeeld geeft: “Wij adviseren onze klanten over de vele mogelijkheden van online werken, waarbij het werken ‘in de cloud’ steeds meer terrein wint. Want waarom nog investeren in eigen server als diensten online worden aangeboden? Ons bedrijf helpt daarbij! Wij zijn gespecialiseerd in clouddiensten voor grote en kleine bedrijven. Samen met de klant richten wij de online werkomgeving zo doeltreffend mogelijk in, zoals het koppelen van programma’s, met een efficiëntere bedrijfsvoering tot gevolg”. Waarbij de business consultant nog aanvult: “Met clouddiensten is het werk vanaf elke locatie beschikbaar, ook wanneer men samenwerkt of gegevens deelt”.

Alarmsignalering
Wat direct opvalt in het kantoor van ITCOMS aan de Bredasebaan in Bosschenhoofd is het grote beeldscherm met daarop een 2D structuur. Corien hierover: “In een oogopslag zien we mogelijke knelpunten in de online werkomgeving van onze klant, zoals een verbroken internetverbinding of problemen in het besturingssysteem. Al onze klanten, ruim tweehonderdenvijftig, zijn verwerkt in dit overzicht, gekoppeld aan een alarmsignalering waarmee de klant ook in verbinding staat. Onze medewerkers nemen bij alarmering direct actie om het probleem op te lossen. Dit behoort standaard tot ons 24/7 servicepakket”.

Vast bedrag
Klanten van ITCOMS gaan voor zekerheid en efficiency. “Een volledig verzorgde en veilige online werkplek voor een vast bedrag per maand. Problemen kunnen we in de meeste gevallen op afstand oplossen. Een service die in het abonnementsgeld is inbegrepen”, laat Maarten weten. “Zo heeft de klant grip op de kosten en is verzekerd van continuïteit. Een fijn gevoel dat online alles op orde is. Overigens is het abonnement maandelijks opzegbaar of aan te passen”.

Telefonie
Zoals het koppelen van telefonie, dat steeds vaker online gebeurt.  “Met een applicatie kunnen verbindingen worden gekoppeld waarmee efficiëntie wordt vergroot”. Ook tipt de directie over de mogelijkheden van beveiliging en camerabewaking. “Diensten die tot onze servicemogelijkheden behoren”.

Updates
Voortdurend gaat het bedrijf mee met actuele ontwikkelingen. Maarten hierover: “Updates worden direct uitgevoerd. Voor de klant een zorg minder”. De inrichting van de online werkplek, het adviseren, het monitoren, en het instaleren van updates zijn voorbeelden van taken die het vijfkoppige ICT- team dagelijks uitvoert. “Vanaf ons kantoor in Bosschenhoofd, naast Breda International Airport, waar we sinds een paar maanden gehuisvest zijn”, waarbij Corien aangeeft binnenkort te verhuizen naar een naastgelegen nieuwbouwlocatie. In 2007 richtte Corien Koolen ITCOMS op, en bestuurde het bedrijf vanaf locatie Ambachtlaan in Etten -Leur. Sinds januari 2018 is  Maarten Boeve werkzaam in het bedrijf. Deze business consultant is vanaf 1 april dit jaar mede-eigenaar geworden.

ITCOMS B.V.
Bredasebaan 8, 4744 RZ Bosschenhoofd
Tel: +31 (0) 76 26 00 044
www.itcoms.nl

X
X