Isolatie- en plaatwerkbedrijf Gebr. van Dooren B.V.

Bijzondere specialist uit Sprundel

SPRUNDEL – Bewust of onbewust, iedereen heeft ze wel eens gezien, de producten van Gebr. van Dooren B.V. Zij zijn namelijk al bijna 60 jaar de specialist voor isolatiemiddelen voor de industrie, utiliteitsbouw en luxe woningbouw die soms zichtbaar, en soms volledig weggewerkt zijn. Wat maakt dit familiebedrijf zo bijzonder?

DOOR FRED SCHUCH

Toen Toon van Dooren in 1961 onenigheid had met zijn toenmalige werkgever nam hij op staande voet ontslag en deed dat voor zijn jongere broer Ko ook maar gelijk. De twee waren bij dat isolatiebedrijf volledig op elkaar ingespeeld en konden niet zonder elkaar, en van de ene op de andere dag begon het duo voor zichzelf. Enkele jaren daarna voegde hun jongste broer Ries zich bij hun bedrijf en zo ontstond er een drietal dat elkaar perfect aanvulde. Toon was de prater, Ko de werker en Ries de denker; succes gegarandeerd.

“Het begon met aluminium”, legt Cor van Dooren uit. Cor is de zoon van Ko en sinds 1988 eigenaar van het bedrijf. “Het aluminium is de afwerking van de isolatie voor warme of koude leidingen.” Het dunne plaatmateriaal wordt in hun werkplaats precies in de juiste vorm uitgesneden en in de benodigde diameter gevormd. Dit gebeurt met hoogwaardige machines, zoals een lasersnijmachine die speciaal voor isolatie ontworpen is. Deze losse stukken vormen kokers in alle denkbare vormen en maten.

Verschillende toepassingen
“Behalve dat we warme of koude leidingen isoleren, zorgen we ook voor brandwerende isolatie, geluidsisolatie en maken we luchtkanalen en tanks”, vervolgt Cor. “Koele leidingen worden geïsoleerd tegen condensatie of om legionella te voorkomen, zoals we veel in woningen met een warmtepomp zien, of in zwembaden en ziekenhuizen.”

Bijzondere projecten
Joyce Vissenberg – van Dooren, de dochter van Cor en Lea van Dooren en de spil op kantoor, noemt enkele recent uitgevoerde projecten. “Al jarenlang werken we voor onze overbuurman Spie, zijn we te vinden bij FujiFilm in Tilburg, werken we nu aan de Houtmarktpassage in Breda, hebben we in Bleiswijk de leidingen van de enorme bakkerij van supermarktketen Hoogvliet geïsoleerd, en deden dat bijvoorbeeld ook voor de privézwembaden van de DJ’s Afrojack en Martin Garrix. Dat we aan zoveel verschillende soorten projecten mogen werken vind ik heel bijzonder.”

Het verschil
De reden waarom een Sprundels bedrijf met 11 werknemers aan zulke bijzondere projecten mag werken is volgens Cor wel uit te leggen: “We leveren het hele pakket, van thermische isolatie met of zonder afwerking, geluidsisolatie en brandwerend materiaal waarbij we meer dan 60 jaar ervaring gebruiken. Daarom kunnen we per situatie adviseren wat de beste oplossing is.” Joyce vult hem aan: “Daarnaast zijn we open en eerlijk, en duidelijk over de opbouw van onze prijzen. Dat, samen met onze expertise, zorgt ervoor dat we bijna geen acquisitie hoeven te plegen.”

Turbulent jaar en vertrouwen in de toekomst
Het jaar 2018 was trouwens een turbulent jaar voor de ondernemende familie. “Eén van onze grote klanten wilde ons overnemen”, aldus Cor. “Dat zag er in het begin erg goed uit, maar uiteindelijk voelde het toch niet goed en hebben we het niet door laten gaan. Daarom gaan we weer op de oude voet verder en kunnen onze klanten gewoon blijven vertrouwen op onze inzet en ons vakmanschap.”

Gebr. van Dooren B.V.
Korte Hei 13, 4714 RD Sprundel
Tel: 0165 38 32 30
www.gebrvandooren.com

X
X