‘Brasserie de Pastorie’ voor smaak en beleving

SPRUNDEL – In het prachtige tot restaurant verbouwde pastoriegebouw van Sprundel komen smaak en beleving samen. Een moderne kaart met heerlijke lunch- en dinergerechten, in een klassiek decor, dat is de kracht van ‘Brasserie de Pastorie’. Het restaurant in het hart van Sprundel heeft zich de afgelopen vijf jaar goed op de kaart gezet, vele fijnproevers weten inmiddels de weg naar de sfeervolle brasserie in West- Brabant te vinden.

DOOR CORINE ROKS

Op Koningsdag 2014 werden de deuren van ‘Brasserie de Pastorie’ officieel geopend. Dit na een grondige verbouwing van het pand dat lange tijd onlosmakelijk met de Sprundelse kerk verbonden was. De nieuwe functie van het pastoriegebouw blijkt binnen culinair Brabant goed in de smaak te vallen.

Grillspecialiteiten
“Onze kaart is altijd seizoensgebonden, waarbij de grillgerechten hoog scoren. Onze chef-kok, Brian Winkel, staat bekend om zijn uitzonderlijke grillspecialiteiten. Gasten zijn unaniem zeer te spreken over de gemarineerde steak met gekarameliseerde ui en pepersaus. Maar ook de gemarineerde scampi’s doen het goed”, zo laat restauranthouder, Enzo van Tichelt, weten.

Wijnavond
Behalve heerlijke gerechten staat ook de wijn hoog aangeschreven. Eens per maand staat een wijnavond op de agenda. Een geliefd arrangement onder de gasten, volgens Van Tichelt. “Iedere wijnavond heeft een uniek thema, in november reizen we bijvoorbeeld af naar ‘Frankrijk’. Gedurende de avond wordt een vier-gangen menu geserveerd met bij elke gang een bijpassende wijn. Gasten krijgen hierbij uitleg door onze wijnkenner”. Ook de lunchkaart heeft met de komst van Winkel een frisse twist gekregen. Zo wordt de salade met vis goed ontvangen, en is er veel vraag naar het broodje forel en de klassieke carpaccio met kruidendressing. Voor een gezellige high- tea, geserveerd in vijf- gangen, is men bij ‘Brasserie de Pastorie’ eveneens aan het juiste adres.

Ontwikkelingen
Het team van ‘Brasserie de Pastorie’ heeft een shared dining in ontwikkeling. De restauranthouder hierover: “Dit dinerconcept, waarbij je samen deelt, wordt binnenkort geïntroduceerd. Een gezellige manier van tafelen, overgewaaid uit Amerika”. Ook werkt het horecateam aan de komst van verschillende theesoorten op basis van verse ingrediënten, met een ‘Pastorie Blend’ als huisthee. “Een blend thee, speciaal voor onze brasserie ontwikkeld, met bio- blends van essentials tea”. Voor de koffieliefhebber zijn er eveneens ontwikkelingen te melden: “De koffie krijgt een stevigere smaak. We zijn in contact met een koffieleverancier voor het introduceren van een robuustere boon, voor koffie met een volle, krachtige smaak”. De restauranthouder hoopt deze ontwikkelingen nog voor de Kerst te realiseren.

Foto: Corine Roks

Arrangement
Van Tichelt wijst op de mogelijkheden van een arrangement op maat. “In de pastorie kunnen we zo’n tachtig gasten ontvangen voor een gezellig samenzijn, zowel zakelijk als particulier. De mogelijkheden zijn divers, van kraamborrel tot walking- dinner. Samen met de gast bespreken we de wensen. Naast de sfeervolle brasserie kan men gebruik maken van de pastorietuin met groot terras, aangrenzend beschikken wij over een veilige en afgebakende speeltuin voor de kleintjes”.

Combinatie- arrangementen met Dorpswerk Sprundel staan op de menukaart. “Een rondleiding door het kerkgebouw, het Fatimapark en ‘de Geheimen van de Rozenkrans’, verzorgd door medewerkers van Dorpswerk Sprundel, met aansluitend een drie gangenmenu in de pastorie. Drie elementen uit het Katholieke verleden die op deze manier gecombineerd worden. Cultureel genieten”, besluit Van Tichelt.

Brasserie de Pastorie
Sint Janstraat 62, 4714 EH Sprundel
Tel: 0165 – 85 31 11
www.brasseriedepastorie.nl
info@brasseriedepastorie.nl

X
X