Beers Bloemen levert maatwerk aan bedrijven

Van interieurbeplanting tot balieboeket

SPRUNDEL – Voor een bloementje, kamerplant, bruidswerk of rouwarrangement weten klanten  de weg naar Beers Bloemen in Sprundel te vinden. Maar dat het team Beers Bloemen ook maatwerk levert van kantoorbeplanting tot het balieboeket, is minder bekend. Tijd om ook deze service eens in de spotlight te zetten.

DOOR CORINE ROKS

In de streek tussen de Baroniestad en het Markiezaat levert Beers Bloemen op diverse bedrijven en instellingen deze groenservice. “Klanten bepalen zelf de inhoud. Dit kan variëren van een uitgewerkt groenplan tot het aangaan van een onderhoudsplan.  Uiteraard kan de ondernemer er voor kiezen de planten zelf te verzorgen. Met ons onderhoudsplan controleren wij zo’n een keer per maand de planten en voorzien deze van water en voedingsstoffen. Het contract kan altijd verlengd of ontbonden worden” legt ondernemer, Arjan van Beers, uit.

Visitekaartje
Samen met de klant wordt het groenplan in kaart gebracht. Belangrijk daarbij zijn de ruimtes. Arjan hierover: “Welke planten hebben veel licht nodig, en welke functioneren het best in een wat donkerder vertrek. Wat ik altijd adviseer is een eyecatcher bij de receptie, de directiekamer en de vergaderruimte. Deze ruimtes zijn het visitekaartje van het bedrijf”.

Hydrocultuur
Gekozen wordt voor sterke, onderhoudsarme planten. “Wij werken voornamelijk met hydrocultuur;  planten in potten met hydro- korrels in plaats van aarde. De hydro- korrels zorgen ervoor dat de wortels voldoende zuurstof op kunnen nemen en slaan vocht op. Vervolgens wordt dit vocht gedoseerd afgegeven aan de wortels, een systeem, inclusief watermeter, dat het onderhoud minimaliseert.

Plantenbakken
Behalve het omgevingslicht en luchtvochtigheid moet de groene invulling matchen met het interieur. “Het is het totaalplaatje, met de plantenbakken inbegrepen. Kiest de klant voor modern en strak of gaat de voorkeur uit naar een klassieke uitstraling. Elke gewenste kleur en grootte is hierbij mogelijk”, waarbij Van Beers wijst op maatwerk: “Plantenbakken in de bedrijfskleur of van roest vrij staal. De interieurbeplanting is een toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Ziekteverzuim
En niet alleen voor het bedrijf. Groen zuivert de lucht, houdt de luchtvochtigheid op peil en zorgt voor zuurstof. “Met als gevolg betere prestaties bij de medewerkers, minder stress en een lager ziekteverzuim”, meldt Van Beers de onderzoeksresultaten. Het positieve effect beperkt zich niet alleen tot de medewerkers van het bedrijf. Bezoekers zullen deze ‘groene signalen’ onbewust opslaan.

Balieboeket
Het balieboeket zorgt om die reden ook voor een prima ontvangst. “Een fleurig welkom! De klant ontvangt elke week een vers boeket in een leenvaas, afgestemd op de seizoenen en thema’s zoals Kerst, voorjaar en zomer. De praktijk leert dat receptionistes en medewerkers deze aankleding enorm waarderen”.

Kantoorbeplanting bij Van Oers accountancy & advies
Foto: Corine Roks

Secretaresse Dag
Op de derde donderdag van april kijken alle secretaresses uit naar een bloementje. Voor de landelijke Secretaresse Dag  zijn klanten bij Beers Bloemen aan het juiste adres. Maar ook voor een bloementje bij ziektes, jubilea en (her)openingen levert het team Beers Bloemen maatwerk waarbij Arjan aanvult: “ Wij zijn aangesloten bij Fleurop, bestellingen kunnen in heel Nederland worden bezorgd”. Daarnaast verzorgt Beers Bloemen gelegenheidsgroen, zoals planten en bloemen bij (bedrijfs)feestjes, beurzen en evenementen.

Team
Tot slot laat Arjan van Beers weten dat ze een bijzonder jaar hebben afgesloten: “In 2018 bestond de zaak  vijftig jaar. Een opsteker voor mijn ouders die in 1968 de bloemenzaak aan de St. Janstraat in Sprundel hebben opgericht. En natuurlijk voor ons enthousiast en vakkundig team, dat elke dag klaarstaat om onze klanten van dienst te zijn”.

Beers Bloemen
Sint Janstraat 23, 4714 EA Sprundel
Tel: 0165 – 382496
www.beersbloemen.nl
beersbloemen@planet.nl

X
X