BC Bouw B.V.

Bouwen en verbouwen op de menselijke manier

SPRUNDEL – In 2019 zijn ze met hun bouwbedrijf verhuisd naar een ander pand. Dat gaf de bescheiden Bianca en Corné Valentijn de mogelijkheid om verdere stappen te ondernemen in een regio waar veel bouwbedrijven actief zijn. De vraag is: wat maakt BC Bouw nou anders?

DOOR FRED SCHUCH

Toen Corné en Bianca hun bouwbedrijf BC Bouw startten had Corné al bijna 10 jaar ervaring in de bouw. Met het aannemersdiploma en het Bouwgarant-keurmerk op zak konden zij meteen goed beginnen. “Dit was vlak voor de kredietcrisis van 2008, dus dat bleek achteraf niet zo’n goede timing. En nu met de coronacrisis zien we opnieuw dat opdrachtgevers voorzichtiger omgaan met hun budgetten en opdrachten even uitstellen. Maar we blijven positief, want we zijn er de vorige keer ook goed doorheen gekomen, en er zijn mooie ontwikkelingen gaande.”


Het verschil
Op de vraag waarmee BC Bouw anders is dan andere bouwbedrijven, moeten zowel Corné als Bianca even nadenken. “Tja, we doen allemaal ongeveer hetzelfde”, geeft Corné aan. Toch moet er iets zijn waarom mensen voor hen kiezen. “Ik denk dat het komt omdat wij heel persoonlijk zijn”, is uiteindelijk het antwoord van Bianca. “Corné doet zelf de opname, hij maakt zelf de offerte en bespreekt die ook persoonlijk met de mensen. Hij kan goed luisteren, denkt mee en komt met slimme alternatieven in het voordeel van de klanten. Tijdens de uitvoering voelt hij zich verantwoordelijk voor het resultaat van de hele keten. Dus ook wanneer we merken dat er iets bij een onderaannemer of leverancier niet helemaal goed loopt, gaat Corné er direct achteraan om ervoor te zorgen dat het alsnog in orde komt. Ik denk daarom dat het gevoel van betrouwbaarheid voor klanten dus nog belangrijker is dan de laagste prijs. Dat zien we ook terug in de reviews op de website van Bouwnu.nl.”

Bouwen, verbouwen en onderhoud
In de werkplaats laat Corné een zojuist afgebouwde dakkapel zien. “Onze dakkapellen worden hier precies op maat gebouwd om vervolgens in no-time op een dak geplaatst te worden. Hiermee kunnen we de tijd dat een dak open ligt erg kort houden. Het afwerken doen we dan ter plekke.”
Naast deze kleinere klussen wordt het Sprundelse bouwbedrijf steeds vaker gevraagd voor het onderhoud en verduurzamen voor woningbouwverenigingen en het opwaarderen van bedrijfspanden. “Ook hier op de Nijverhei hebben we diverse daken van bedrijfshallen gerenoveerd, zodat deze een hogere isolatiewaarde krijgen en er weer jaren tegen kunnen.”  

De aangename afwisseling zien de ondernemers en hun vakmensen in het nieuwbouwen en verbouwen van luxere woningen. “Daar zit het echte vakwerk in, en dat is waar ons hart sneller van klopt.”

Prefab-woningen
Sinds kort is BC Bouw ook begonnen met het bouwen van ConstruQ prefab-woningen. Binnen dit revolutionaire woningbouw-concept kan gekozen worden uit 10 verschillende luxe woningtypes die eventueel naar wens aangepast kunnen worden. “Deze woningen hebben een unieke combinatie van compleet in de fabriek voorbereidde houtskeletbouw met een betonnen verdiepingsvloer”, legt Corné uit. “Door deze manier van bouwen is de woning supersnel wind- en waterdicht. Het casco opleveren van zo’n ConstruQ-woning kost namelijk maar 2 tot 4 maanden, terwijl daar bij een vergelijkbare traditionele woning tussen de 6 en 9 maanden voor nodig is. Daarnaast zorgen de dikke houten binnenmuren voor een hoge isolatiewaarde wat weer ten goede komt aan de duurzaamheid. Dus voor mensen die een luxe en duurzame woning willen laten bouwen tegen een scherpe prijs en een korte doorlooptijd is dit een perfecte oplossing.”

BC Bouw B.V.
Kerkeheidestraat 10
4714 RC Sprundel
Tel: 0165 383 533
info@bcbouw.nl
www.bcbouw.nl

BC Bouw B.V.
X
X