Auto Nouws

Peugeot- en Citroën-specialist

RUCPHEN – In de ruim 40 jaar dat Frans Nouws in de automobielwereld zit is er veel veranderd. Als expert en liefhebber van Franse auto’s heeft hij veel modellen zien komen en gaan, en technieken zien veranderen. Samen met zijn zoon Robbert vertelt hij zijn verhaal in deze dynamische markt.

DOOR FRED SCHUCH

“Ik ben eind jaren 70 begonnen bij Nefkens in Roosendaal”, vertelt Frans vanuit de showroom met een ruim aanbod aan gebruikte Franse auto’s. “Thuis in Sprundel knapte ik zelf ook al auto’s op. Dat vond ik mooi. Vanuit de Sint Janstraat ben ik in 1985 officieel voor mezelf begonnen als Peugeot-specialist, maar deed er ook wel andere merken naast. Ik deed toen onderhoud en reparatie, en de verkoop van gebruikte auto’s. Toen de APK in het leven geroepen werd, nam de hoeveelheid werk flink toe. Eerder konden mensen zelf een beetje aan hun auto sleutelen, maar met de APK werd dat minder. In 1995 zijn we een officiële Peugeot-dealer geworden en naar het huidige adres verhuisd.”

Populaire modellen
Vanuit de nieuwe locatie blijft Frans met zijn team het onderhoud doen, maar verkoopt vanaf dat moment vooral nieuwe Peugeots. “Eind jaren 90 kwam de Peugeot 206 en een paar jaar later de 307. Die waren enorm populair. Tot nu toe is de Peugeot 206 de meest verkochte Peugeot, en zelfs de meest verkochte Franse auto aller tijden. Zo gek als toen is het niet meer geweest”, aldus Frans. “Tegenwoordig zijn de klanten ook veeleisender”, vult Robbert zijn vader aan. “Er zijn zo veel opties en variaties, die kun je als kleine dealer niet meer allemaal in de showroom hebben staan. De verkoop van een nieuwe auto is daardoor ook veel tijdrovender dan toen. Daarbij zijn de prijzen van nieuwe auto’s zo gestegen dat de mensen niet meer om de twee tot drie jaar een nieuwe kopen. Vroeger ging dat wel zo. Maar auto’s gaan ook langer mee, dus is het nu niet meer vreemd om een wat oudere auto te rijden. Het zijn nu vooral de zakelijke rijders die nieuwe auto’s kopen.”

Terug naar Peugeot- en Citroën-specialist
Mede om deze reden hebben Frans en Robbert in 2017 besloten om het dealerschap vaarwel te zeggen en zich weer specialist te noemen. Net als vroeger. “We zijn nu Peugeot- en Citroën-specialist en verkopen geen nieuwe auto’s meer”, zegt Robbert. “We hebben in de showroom vooral jong-gebruikte auto’s waar de klanten nog jaren mee vooruit kunnen.” Vanwege hun kleinschaligheid en trouwe klantenkring weten de mannen van Auto Nouws meestal precies wat de historie van een auto is. “We leveren mooie auto’s tegen een eerlijke prijs”, stelt Frans. “Dat is ook wat de klanten in ons zoeken: een betrouwbare auto, waarmee ze niet bang hoeven te zijn om stil te komen staan.”

Onderhoud op dealerniveau
Omdat Auto Nouws lang een officiële Peugeot-dealer is geweest, kennen de monteurs alle modellen tot in de details. “Als andere autobedrijven moeite hebben met het oplossen van een probleem, dan bellen ze ons nog steeds”, weet Frans te vertellen. “We weten de weg, hebben alle informatie zoals een dealer en gebruiken nog steeds originele onderdelen. Eigenlijk kun je zeggen dat we nu auto’s onderhouden op dealerniveau tegen de prijs van een universele garage.”

Auto Nouws
Sprundelseweg 35B
4715 RB  Rucphen
tel: 0165 343 740
info@autonouws.nl  
www.autonouws.nl

X
X