A&R Promotions B.V.

Succes door net iets meer te doen

OOSTERHOUT – Een vervelende situatie was al bij meer IKR-leden de reden om zelfstandig ondernemer te worden. Zo ook bij, de in Sint Willebrord woonachtige, Rob van der Wouw van A&R Promotions. Vanuit een overvolle showroom vertelt hij vol enthousiasme zijn verhaal.

DOOR FRED SCHUCH

“Ik werkte zo’n elf jaar bij een bedrijf in relatiegeschenken waar mij al tijden dingen beloofd werden, maar niet waargemaakt werden,” legt Rob uit. “Toen er niets veranderde heb ik ontslag genomen. Eén van mijn toenmalige klanten hoorde dat en vroeg: “En nu?” Ik had nog geen idee, waarop hij voorstelde om samen iets te beginnen. Dat was Arie-Piet den Dikken, sindsdien mijn compagnon. Het was november 2006 en we hadden nog geen bedrijfsnaam, geen computers, helemaal niets. Wel vroeg de inkoper van KPMG mij om zo’n 1000 kerstpakketten te regelen, iets wat ik daarvoor al jarenlang voor hem had gedaan. Dat was onze eerste opdracht, maar we hadden geen geld om de spullen in te kopen. KPMG heeft toen de helft vooruitbetaald, wat ons een wereldstart opleverde.”

Vrachtwagens vol blikken
“In die tijd wisten meer oude klanten ons te vinden. Hill’s, een fabrikant van honden- en kattenvoer, wilde bijvoorbeeld grote bedrukte blikken die van binnenuit niet mochten gaan roesten. In overleg met een blikkenfabrikant zijn we met een oplossing gekomen. Voor het leveren van de blikken hadden we 33 vrachtwagenladingen nodig.” Omdat de orderportefeuille snel groeide zegden de echtgenotes van Rob en Arie-Piet hun baan op en stapten bij hun mannen in het bedrijf.

Elke dag anders
“Ik vind mijn werk afwisselend en leuk”, geeft Rob volmondig toe. “Elke dag ben ik met andere dingen bezig. De ene keer krijgen we een bestelling voor bedrukte pennen of milieuvriendelijke bidons en de andere keer komen mensen gepersonaliseerde bedrijfskleding passen.”

Met loyaliteitsprogramma’s leverde het bedrijf nieuwe KRO-leden ooit Boer-zoekt-Vrouw-pakketten met schort, theedoek en handdoek, of sparen installateurs van Nefit-verwarmingsapparatuur bedrukte fiets- en hardloopkleding bij elkaar. A&R Promotions regelt de productie, houdt de producten voor de klant op voorraad en stuurt deze in klantspecifieke verpakking naar de mensen. Hiermee wordt de klant totaal ontzorgd.

 

Improvisatie tijdens crisisjaren
In al die jaren is het leveringspakket van A&R Promotions flink gegroeid. “Omdat we onze klanten altijd willen helpen komt er steeds weer iets nieuws bij. Ook de afgelopen crisisjaren hebben ervoor gezorgd dat we flink moesten improviseren. We kunnen sindsdien eigenlijk alles, van bedrukte spandoeken en tassen tot autobelettering en kleding.” Rob legt uit dat het bedrijf in de crisis vijf zware jaren meemaakte. “We zijn dankbaar dat de zzp’ers om de hoek toen af en toe een paar t-shirtjes en werkschoenen bij ons bestelden. Het heeft ons geleerd om kleine klanten net zo belangrijk te vinden als de grote jongens.”

Eigen merk sportkleding
Naast bedrijfskleding heeft A&R Promotions ook een uitgebreide eigen productlijn met fiets- en hardloopkleding, genaamd Newskin. “Door thermische sublimatie worden de ontwerpen in de vezels van de stof gedrukt. Hierdoor behoudt de stof zijn vochtregulerende eigenschappen, terwijl de ontwerpmogelijkheden oneindig zijn.”

Door hun fietskleding zijn Rob en Arie-Piet in contact gekomen met De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Daarop hebben zij onlangs de opdracht gekregen om alle 300 officials in het nieuw te steken. “We mogen voor hen “Special design” overhemden, softshell jassen en broeken leveren. En omdat veel juryleden zelf oud-wielrenners zijn, hebben we de pasvorm van de broeken op hun gespierde benen aangepast. Zo gaan we telkens weer net even verder in de aandacht aan onze klanten.”

A&R Promotions B.V.
De Wetering 19-21
4906 CT Oosterhout
Tel: 0162 461 100
info@anrpromo.nl
www.anrpromo.nl

X
X