INSTALL 21

DE KRACHT VAN DUURZAME INSTALLATIE

RUCPHEN – Vanuit de filosofie van de kracht van mens en techniek groeit 21 Groep gestaag door tot de complete technische dienstverlening voor heel Zuid-West Nederland. Sinds het bedrijf in 2018 het Rucphense Installatiebureau Feskens overnam heeft 21 Groep een linkje met de IKR. Hierdoor staan Ilse Feskens, Roger van Beveren en Carlo Nagtzaam deze keer in de spotlight.

DOOR FRED SCHUCH

Met zijn 30 jaar ervaring bij Fabricom Terneuzen – een grote technische dienstverlener voor de industrie – vond Roger van Beveren het eind jaren negentig tijd voor een andere koers. Hij stapte over naar het pas opgerichte Elektra 21, wat gezien de naam in 1998 klaar was voor de 21e eeuw. “Om als 21 Groep een complete technische dienstverlener te kunnen zijn hebben we in de loop van de jaren enkele bedrijven overgenomen die elkaar perfect aanvullen”, legt de enthousiaste Roger uit. Ondanks dat hij tegenwoordig in de buurt woont, verraad zijn tongval dat hij oorspronkelijk uit Zeeland komt. “We beschikken daardoor ondertussen over zo’n 150 personeelsleden verdeeld over 4 bedrijven.” Hij werd in 2007 eigenaar van de bedrijvengroep, maar is ondertussen teruggetreden en ondersteunt ‘zijn’ bedrijven nu nog als adviseur.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid
“Met onze vier technische bedrijven richten we ons op werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, beveiliging en industrie, waarbij kwaliteit en veiligheid centraal staan”, vult Carlo Nagtzaam hem aan. Hij is bedrijfsleider van het Rucphense Install 21. “Door de samenwerking met de zusterbedrijven leveren we dus complete installaties die samen uitgedacht zijn, zodat we de opdrachtgever volledig kunnen ontzorgen. Er zal dus nooit een discussie zijn over zaken die door de andere installateur niet goed geregeld zijn.”

“Daarbij zijn we met onze middelgrote omvang in staat om zowel de grote als de kleine markt te bedienen”, geeft Roger aan. “Zo geven we aandacht aan één enkel stopcontact, een installatie in een theater of aan een chemische fabriek. Hiervoor kunnen we ook het onderhoud en het beheer op ons nemen, maar hebben we als uitgangspunt dat we 10 jaar verantwoordelijkheid voor de installatie nemen voor het goed functioneren ervan. Deze opvatting heb ik nog vanuit de industrie, waar dat heel gewoon is.”

“Ook bij de nieuwbouw van een woning gaan we niet zomaar aan de slag met de technische installatie. We willen eerst weten hoe je je huis wilt gebruiken. Welke levensstijl heb je nu en verwacht je in de toekomst te hebben? Die wensen vertalen we naar techniek, naar een totaalconcept.

Verschillende culturen
Toen Toon Feskens in 1975 met zijn installatiebureau startte stond vakmanschap, laagdrempeligheid en collegialiteit voorop. Volgens zijn dochter Ilse Feskens is dat nu nog steeds. “Als kind kende ik de monteurs uit die begintijd natuurlijk al goed. Daarvan zijn er nu twee nog steeds in dienst, en dat is wel tekenend voor ons bedrijf.” Ilse kwam na haar studie technische bedrijfskunde in 1997 bij haar vader in het bedrijf werken. Daar leerde ze het vak vanaf de werkvloer om vervolgens de werkvoorbereiding en projectadministratie op zich te nemen.

“Toen we Feskens overnamen vonden we dat de bestaande cultuur in stand moest blijven”, aldus Roger. “Daarom wilden we de naam Feskens laten bestaan. Totdat ik doorkreeg dat het personeel in Rucphen vond dat ze er niet echt bij hoorden. In overleg hebben we toen besloten om de naam alsnog te veranderen in Install 21, zodat de link naar de 21 Groep duidelijk werd. Toch laten we de bedrijfsvoering voor het grootste deel zoals het eerder was. We blijven luisteren en geven wel richting, maar de werkvloer maakt toch het bedrijf.”

Install 21 BV
Sprundelseweg 45-B
4715 RB Rucphen
tel: 0165-341879
info@21groep.nl
www.21groep.nl

X
X