Tijdens onze algemene ledenvergadering van 26 januari heeft de IKR een podium geboden aan de stichting Toen en Nu. Ad van Uffelen van deze stichting heeft een onderhoudende presentatie gehouden over vliegtuigcrashes in Rucphen tijdens de tweede wereldoorlog. Dit werd heel positief ontvangen.

De Stichting Rucphen Toen en nu is bezig financiële middelen in te zamelen voor de onthulling van drie monumenten. Deze monumenten komen op de plaatsen waar in de tweede wereldoorlog geallieerde vliegtuigen zijn neergestort. Een comité van aanbeveling, bestaande uit Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr, Rini Wagtmans, Dr. Michiel Kraanen en Toon Suijkerbuijk ondersteunt het initiatief van de stichting.

Als je meer wil weten over de stichting kun je hun website bezoeken: https://www.rucphentoenennu.nl/ . Als je meer informatie wil kun je contact opnemen met Dhr. Ad van Uffelen (ad.van.uffelen@gmail.com of 06-55868205) of via penningmeester@rucphentoenennu.nl.

De IKR moedigt haar leden aan de stichting te ondersteunen. De stichting is een ANBI waardoor donateurs een extra belastingvoordeel hebben, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

X
X