Kwaliteit en maatwerk in hekwerk

SPRUNDEL – Het zit in het bloed: hekwerk. Als kleine jongen zag Roger Verstijlen zijn vader André de zaak opbouwen. Nu, 35 jaar later heeft hij de leiding over het familiebedrijf en is minstens zo enthousiast als zijn pa. “We zijn blij met wat we voor onze klanten kunnen betekenen, want we maken alles precies zoals zij het in gedachten hebben.”

DOOR FRED SCHUCH

Poorten en hekken op klantwens
Verstijlen Hekwerken richt zich vooral op particulieren, gemeentes, woningbouwverenigingen, hoveniers en het MKB. De vakmensen uit hun eigen werkplaats aan de Rucphensebaan komen daar het best tot hun recht. Ze maken namelijk alles zelf en kunnen daardoor alles realiseren wat hun klanten wensen. “Meestal komen de klanten zelf al met een voorbeeld”, legt Roger uit. “Toch zijn er vaak details die weer net even anders moeten, of helpen wij de klant aan een goed idee.” Roger vertelt verder over de inmeetprocedure en dat er vooraf een digitale tekening wordt gemaakt, zodat de klant precies weet hoe het eruit komt te zien. Een hek of poort wordt door Verstijlen op de millimeter nauwkeurig gemaakt, met de materialen, diktes en afwerking die de klant graag wil. Daarin zijn zij bijzonder sterk.

Alleskunner
Wat sommige mensen niet weten is dat Verstijlen ook balkonhekken maakt en de eenvoudige gaashekwerken levert, die ook nog een stevigere variant kent: het dubbelstaafs hekwerk. “Bij openbare gelegenheden zoals zwembaden en speelveldjes wordt het gaas nogal eens kapot geknipt of gaat de jeugd op de bovenliggers zitten, die dan doorbuigen. Dubbelstaafs hekwerken zijn niet veel kostbaarder, maar wel veel degelijker. Deze worden niet kapot geknipt en je kunt er niet op zitten.”

Oude technieken
Naast de moderne technieken met computergestuurde apparatuur en integraties met domotica, wordt bij Verstijlen iedere week nog het ouderwetse smidsvuur opgestookt. “Als we voor monumentale gebouwen een hekwerk restaureren of vervangen, moet dat vaak op de authentieke manier”, zegt Roger. “Dat doen we op een op kolen gestookt vuur. Dat gebruiken we trouwens ook voor gereedschapsmakerijen die botte beitels willen laten uitsmeden en harden. Die beitels kunnen er dan weer een tijd tegenaan.”

Nieuwste trend
Traditioneel worden er in de regio veel klassieke hekwerken geplaatst, maar tegenwoordig zijn veel hekwerken strak. “We zien de laatste tijd veel vraag naar combinaties van metaal en hout”, vertelt Roger. “Een huis met een mooie douglashouten aanbouw of -overkapping komt nog meer tot zijn recht met een bijpassende poort of schutting. Wij maken dan een stalen raamwerk en verwerken er dezelfde houtsoort in, die dan ook op dezelfde manier verkleurt. Dat geeft een geweldig warme uitstraling.”

Foto: Fred Schuch

Mooiste project
Roger straalt wanneer hij over een onlangs gerealiseerd project praat: “In Dordrecht werd een oude LTS omgebouwd tot appartementencomplex, waarbij de oude sfeer behouden moest blijven. Al onze technieken werden ingezet: van balkonhekken en siersmeedwerk tot geautomatiseerde poorten, restauratie van monumentale lantaarns, gaashekwerk en trapleuningen.”

Verstijlen Hekwerken is dus niet zomaar een leverancier van hekwerk. Ze zijn een ambachtelijk familiebedrijf die alles zelf op klantwens maakt en plaatst. Kwaliteit en maatwerk in hekwerk.

Verstijlen Hekwerken
Rucphensebaan 58, 4714 RE  Sprundel
tel: 0165 – 38 38 17
www.verstijlenhekwerken.nl

verstijlen hekwerken
verstijlen hekwerken
verstijlen hekwerken
X
X