Verboon Wegwijze Opleiders

Meer dan een rijschool

SPRUNDEL – Sinds 1 januari 2023 is de naam van autorijschool Peter Jansen uit het dagelijkse straatbeeld verdwenen. Vader Willem Verboon en zoon Wesley namen de Sprundelse rijschool in 2020 over en dat is nu dus ook zichtbaar op al hun voertuigen. Wat minder zichtbaar is, is dat Verboon ook beroepsopleidingen verzorgt voor personenvervoer, goederenvervoer, logistiek, Arbo en veiligheid.

DOOR FRED SCHUCH

Exact op tijd arriveert Wesley Verboon voor het interview in de vestiging aan de Struikhei. “Ik heb net een nieuwe vrachtwagen uit Varsseveld opgehaald en heb die in onze vestiging in Oosterhout afgezet. Morgen plakken ze de belettering erop.” Zijn kartonnen koffiebekertje herinnert nog aan de overgenomen rijschool. “Mijn vader begon in 1986 met één auto een eigen rijschool naast zijn werk bij de politie. Uiteindelijk koos hij ervoor om zich daar volledig op te richten en stap voor stap groeide de rijschool. Momenteel rijden we met meer dan 40 voertuigen voor alle rijbewijzen en werken we met zo’n 30 man personeel.”

Uitgebreid pakket beroepsopleidingen
“Als opleidingsinstituut verzorgen we alle verkeersopleidingen die er bestaan, van auto tot vrachtwagen met aanhanger en van scooter tot heftruck. Maar daarnaast kunnen beroepschauffeurs bij ons ook terecht voor een Code 95-bijscholing of een VCA-cursus. Eigenlijk alles wat met wegvervoer, logistiek, Arbo en veiligheid te maken heeft. Om als beroepschauffeur je Code 95 te behouden moet je elke vijf jaar 35 uur aan nascholing volgen. Dat bestaat uit praktijkscholing en verschillende theoretische modules. Die variëren van EHBO voor chauffeurs tot het correct zekeren van lading. Daarnaast bieden we trainingen om veilig te rijden met allerlei logistieke hulpmiddelen, zoals heftrucks, verreikers en EPT’s. In bepaalde gevallen geven we die opleidingen ook op locatie.”

Snel beginnen, snel klaar
“Waar we ons in onderscheiden is onze snelheid en persoonlijke aandacht. Wij hebben er altijd voor gezorgd dat we meer personeel en voertuigen beschikbaar hebben dan noodzakelijk. Daardoor hebben wij geen wachtlijsten. Als we vanuit een bedrijf de aanvraag krijgen om snel twintig man een opleiding voor het rijden met een aanhanger te verzorgen, dan kunnen we dus ook snel schakelen. Maar ook bij de gewone autolessen reageren we snel. Daarnaast vinden we het belangrijk om onze cursisten zoveel mogelijk te ontzorgen. Zij hoeven dus niet van alles zelf te regelen en ook het plannen van een nieuwe les gaat niet ten kosten van de lesuren.”

Nieuwbouw op de Nijverhei
“Hier in de gemeente Rucphen willen we hetzelfde kunnen bieden als in Oosterhout. Daarom hebben we zo’n 4000m2 bouwgrond gekocht aan de Helakkerstraat, tussen het gemeentehuis en Verstraaten Autoschade. Daar leggen we dan ook een eigen oefenterrein aan, waarbij we bijvoorbeeld rijvaardigheidsoefeningen met motorfietsen kunnen doen.”

Van autopoetser tot mede-eigenaar
Dat Wesley mede-eigenaar van het bedrijf is, is geen verrassing. Als klein jochie wist hij al dat hij ooit rij-instructeur zou worden. “Toen ik nog maar een jaar of negen was poetste ik de auto’s al, want dan mocht ik de auto’s zelf naar onze wasplaats rijden. Een paar jaar later hielp ik na school bij allerlei kantoorwerkzaamheden. Op mijn negentiende had ik alle rijbewijzen en alle instructiebewijzen al behaald, en startte meteen daarna als instructeur op de auto en vrachtwagen. Dat laatste heb ik vijf jaar lang gedaan. In 2020 heb ik me in het bedrijf ingekocht, waarna we kort daarop dus al Peter Jansen overnamen. In de toekomst hoop ik nog verder te kunnen groeien, maar waak er wel voor dat we snel en persoonlijk kunnen blijven.”

Verboon Wegwijze Opleiders
Struikhei 37a
4714 VC Sprundel
tel: 0162 521 62
www.verboon-opleiders.nl

X
X