Zonwering, rolluiken en overkappingen

Van den Maagdenberg Zonwering

RUCPHEN – Ouderwetse service en kwaliteit zijn al meer dan 40 jaar de reden waarom klanten voor Van den Maagdenberg Zonwering kiezen. Die klanten variëren van particulieren tot bouwbedrijven en woningbouwverenigingen. Hun assortiment is alles behalve ouderwets en daar vertelt Ad van den Maagdenberg graag over. Dit is het verhaal van een hechte familie die telkens weer trots is als ze weer mooi maatwerk hebben geleverd.

DOOR FRED SCHUCH

“Toen mijn vader John van den Maagdenberg nog in de wegenbouw werkte, begon hij eind jaren 70 met het leveren en monteren van zonwering en papieren jaloezieën. Dat deed hij jarenlang na zijn werk er gewoon nog even bij”, vertelt Ad vanuit zijn splinternieuwe bedrijfsruimte aan de Korte Hei in Rucphen. “Later kwamen daar ook nog de bekende aluminium Luxaflex bij. Je kent ze wel, die lichtgroene.”

Overname
“Zo’n twintig jaar geleden werd hij afgekeurd en nam ik zijn bedrijf over. Ik was toen zelf nog in dienst bij één van zijn leveranciers. Ook ik heb dat een jaar of vier, vijf naast mijn gewone werk gedaan. Uiteindelijk besloten mijn vrouw Dimphie en ik om er volledig voor te gaan. Eerst vanuit huis, daarna vanuit een gehuurd loodsje en vervolgens vanaf bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. Sinds januari 2024 zitten we hier op de Korte Hei. Mijn neef René en zijn zoon Geraldo zorgen voor de vakkundige montage. Zelf adviseer ik klanten, meet de boel in, bestel de materialen en zorg voor de after sales service. Elke ochtend zitten we eerst even bij elkaar zodat ik kan uitleggen wat er afgesproken is. Zo hebben de klanten één vast contactpersoon en kunnen zij erop vertrouwen dat alles netjes volgens afspraak gaat.”

Ontwikkelingen
“Rolluiken zijn nog steeds populair, maar de trend van de afgelopen tijd zijn de stormvaste screens. Ooit heb ik daarvoor een slimme oplossing ontwikkeld, waardoor de onderkant van het scherm altijd strak blijft. Daarmee heb ik een mooie award gewonnen. Sindsdien is die methode door meerdere fabrikanten overgenomen. Ook bieden we tegenwoordig mooie zonwering voor binnen van het merk Keje. De verschillende modellen worden heel eenvoudig met magneetstrips op de ramen gemonteerd. Dat is super handig! En voor de horeca hebben we ook iets nieuws: klapmarkiezen voorzien van LED-verlichting en een verlichte bedrijfsnaam op de volant. Ons laatste nieuwtje is dat we ook aluminium overkappingen van het merk Pallazzo leveren. En natuurlijk past daar mooie zonwering in.”

Draadloze bediening
“Elektronica is bij zonwering ook niet meer weg te denken. Zo hebben we binnen het assortiment van Somfy draadloos bedienbare zonwering en rolluiken. Die bedien je met een afstandsbediening of een app op je smart phone. Verschillende sensoren bewaken de boel en zorgen ervoor dat zonneschermen bij harde wind automatisch inklappen of rolluiken bij brand juist automatisch open gaan. En zelfs als er geen stroomaansluiting in de buurt is kun je voor elektrisch bedienbare rolluiken kiezen. Een mini zonnepaneeltje en een ingebouwde accu maken het mogelijk.”

Aandacht voor goed advies
“In onze nieuwe showroom op de Nijverhei kunnen mensen langskomen voor advies. Dat doe ik het liefst op afspraak, want dan kan ik hen de volledige aandacht geven en echt de tijd voor ze nemen. Wat ik zo mooi vind aan dit werk? Het omgaan met al die verschillende mensen en dat we op uiteenlopende plekken komen. Ik ga regelmatig zelf op de projecten langs om te kijken hoe het geworden is, en dan voel ik me beretrots!”

Van den Maagdenberg Zonwering
Korte Hei 19A
4715 RS  Rucphen
tel: 06 22 51 23 05
www.vandenmaagdenberg.nl

X
X