M2iD – Idee, ontwerp en uitvoering

Roosendaal/Sprundel – M2iD maakt de huisstijl die naadloos bij je past. Zij creëren en bewaken de identiteit van jouw bedrijf voor een professionele uitstraling en herkenbaarheid, zoals zij ook voor de IKR deden. Met hun creatieve, doordachte aanpak en aandacht voor details zorgen zij met hun grafische diensten voor een betere zichtbaarheid. Fysiek en op internet.

DOOR FRED SCHUCH

Vrachtwagens tekenen
Als kleine jongen rijdt hij met zijn opa mee op de vrachtwagen naar Zeeland. Hij vindt het geweldig. Eenmaal thuis tekent de jonge Marco Mathijssen opa’s vrachtwagen gedetailleerd na, maar ook treinen, auto’s en later carnavalswagens.

“Ik was toen al gek op tekenen en vormgeving, maar had geen zin in het ‘zweverige’ van de kunstacademie”, vertelt Marco vanuit zijn kantoor. “Daar ben ik te nuchter voor. Daarom koos ik voor het Grafisch Lyceum in Rotterdam en begon later in een drukkerij. Van een paar oude rotten leerde ik de kneepjes van het vak.” Daarna belandt hij bij een reclamebureau en klimt op van DTP-er voor de opmaak van drukwerk tot studiomanager waarbij hij leiding geeft aan de creatieve afdeling. Vandaag de dag heeft hij een leuk team van jonge mensen in dienst en werken zij sinds eind 2017 vanuit een statig herenhuis in Roosendaal.

ID en idee
De letters iD betekenen twee dingen. Marco legt uit: “Alles begint met een idee, en daar zitten wij vol mee. Maar het gaat ook over identiteit. Ieder bedrijf of iedere instelling heeft een bepaalde identiteit en wil die met een logo en een huisstijl uitstralen. Achter die uitstraling hoort een filosofie te zitten, met de juiste vormgeving, kleuren en sfeer. Een uitstraling die nu bij een bedrijf past, maar ook bij de toekomstplannen. En wij zorgen daarvoor.”

Dat Marco met zijn mensen daarvoor niet over één nacht ijs gaan is al snel duidelijk: “Met een 8 zijn we niet tevreden. We gaan altijd voor de 10.”

Offline en online
Als er eenmaal een huisstijl bedacht is, kan M2iD daarna alle soorten uitingen bieden. “We verzorgen zowel visitekaartjes als full colour brochures of magazines, maar denk ook aan menukaarten, spandoeken of autobelettering. Je kunt het zo gek niet bedenken, want alles waar je een logo op wilt gebruiken, kun je zorgeloos aan ons overlaten.”

In de online wereld zijn er ook talloze manieren om jezelf kenbaar te maken. “Het begint natuurlijk met een professionele website, maar om bezoekers te krijgen, zijn er allerlei methodes om onder de aandacht te komen. Zo regelen we ook banner-advertenties die zichtbaar zijn op bijvoorbeeld Nu.nl of Buienradar.

Foto: Fred Schuch

Speciale korting voor IKR-leden
“Als leden van de IKR wil je elkaar aanvullen en versterken. Daarom geven we speciaal voor IKR-leden 10% korting bij het laten maken van een nieuwe website.”

Neem contact op voor meer informatie over de kortingsactie of schakel M2iD in voor het ontwerpen van een website, huisstijl, drukwerk of elk ander online of offline communicatiemiddel.

M2iD
Sint Martinusstraat 33, 4715 AG Rucphen
Tel: 0165 – 72 29 84
www.m2id.eu
hallo@m2id.eu

X
X