Van inspiratie tot realisatie

ZUNDERT – Du Bois Tuin en Terras is een leverancier van sierbestrating en al meer dan 30 jaar een begrip in de regio. De medewerkers van Du Bois kunnen hun klanten compleet ontzorgen, want zij bieden naast sierbestrating ook kunstgras, tuinverlichting, tuinhaarden, tuindecoraties en alles voor de afvoer van regenwater. Jan Oomen jr. vertelt hoe het bedrijf haar klanten begeleidt van inspiratie tot realisatie.

DOOR FRED SCHUCH

Klein begonnen
In de jaren negentig van de vorige eeuw begint Jan Oomen jr. met de verkoop van sierbestrating vanuit het wegenbouwbedrijf Gebr. Oomen in Sprundel. Als in 1996 de Zundertse leverancier van sierbestrating Guy du Bois failliet gaat, wordt hij gevraagd om dat bedrijf over te nemen. Het heeft op dat moment een showtuin van zo’n 150m2 en een bouwkeet als kantoor.

Bij de tijd
Passend bij de visie van het familiebedrijf Gebr. Oomen Groep wordt de Zundertse locatie flink opgeknapt en staat er binnen de kortste keren een nieuw modern kantoor met een representatieve showtuin die uitgroeit tot bijna 2000m2. “Wij vinden dat alles altijd netjes moet zijn”, legt Jan uit. “Ook nu hebben we in de winter de showtuin weer helemaal vernieuwd en is het een tijdje wat rommeliger geweest. Dat vind ik niet fijn, maar misschien leggen we de lat soms ook wel een beetje te hoog.”

Aandacht
Du Bois richt zich op particulieren, hoveniers en stratenmakers, maar de showtuin wordt vooral door particulieren bezocht. “We begeleiden de klanten door de showtuin en helpen hen met kiezen. Soms hebben ze een volledig uitgewerkt plan bij zich, maar vaak komen de mensen hier helemaal blanco naar toe. Afhankelijk van het budget laten we verschillende mogelijkheden zien, passend bij de gewenste stijl. Eventueel maken we een compleet tuinontwerp inclusief verlichting en beplanting. In samenwerking met regionale bedrijven kunnen we daarna ook de hele tuin aanleggen waarmee we de klanten dus volledig ontzorgen.”

Trends
In de vernieuwde showtuin zijn de laatste nieuwe trends te vinden. “We zien weer meer kleur in de tuin, maar de populairste stijl blijft wel strak. Er is veel vraag naar keramische tegels van 60x60cm of 80x80cm. Deze tegels zijn slijtvast, kleurvast en zéér onderhoudsvriendelijk. Ook worden er weer veel gebakken klinkers gebruikt, voor een meer landelijke stijl. De oplossing voor een onderhoudsarm terras is onze hoogwaardige 2-componenten voegvulling waardoor onkruid geen kans krijgt.”

Waterbuffering
Met het veranderende klimaat en de heviger wordende regenbuien heeft een tuin met veel bestrating moeite om het water af te voeren, of de riolen lopen snel vol. Een slimme oplossing is waterbuffering. Jan legt uit hoe dit werkt: “Speciale blokken van steenwol worden in de tuin ingegraven en eventueel op de regenwaterafvoer aangesloten. Dat kan in een verhoogde plantenbak, in een border, of direct onder een goot. Het water wordt snel door de blokken opgenomen, maar geeft dit weer langzaam aan de grond af. Zo heb je geen wateroverlast meer en geef je de tuin ongemerkt water als die het nodig heeft.”

Open weekend
Omdat het tuinseizoen weer begint houdt Du Bois eind maart een open weekend in hun compleet vernieuwde showtuin. “We maken er echt iets moois van”, legt Jan glunderend uit. “Er zijn speciale acties en op zondag staat er een food truck van een goede bakker. Een hovenier geeft advies over beplanting en de gasten kunnen, al wandelend door de showtuin, inspiratie opdoen voor de tuin van hun dromen.”

Kom kijken, voelen en proeven tijdens het Open Weekend op zaterdag 30 maart van 9:00 tot 16:00 uur en op zondag 31 maart van 10:00 tot 16:00 uur. Onder de bezoekers wordt een dinerbon ter waarde van 100 euro verloot.

Du Bois Tuin en Terras
Rucphenseweg 49a, 4882 KB Zundert
Tel: 076 – 597 3201
www.du-bois.nl
info@du-bois.nl

X
X