Bresam Heftrucks vertegenwoordigt topmerken

In,- en verkoop, verhuur, reparatie en onderhoud van intern transportmaterieel

ETTEN- LEUR – Bresam Heftrucks aan de Mon Plaisir in Etten-Leur is het juiste adres voor het huren, kopen, repareren, onderhouden en keuren van intern transportmaterieel. Het bedrijf onderscheidt zich in de markt door goede prijzen, snelle service en het nakomen van afspraken. Een kijkje in het pand waar het transportmaterieel staat opgesteld geeft blijk van de gestructureerde bedrijfsvoering. Dit management werpt niet alleen lokaal zijn vruchten af, onder de naam Quick Rentals heeft het inmiddels landelijke dekking.

DOOR CORINE ROKS

Algemeen directeur, Alex Mussers, hierover: “Bresam Heftrucks is in een kleine vijftien jaar tijd erg gegroeid. De afgelopen tien jaar zijn daar nog eens zes vestigingen over heel Nederland bijgekomen waarvan er nog drie in de pipeline zitten. De groei is nog niet voorbij, we hopen in de komende vijf jaar de eenheden te verdubbelen”.

Huur
Deze eenheden bestaan voornamelijk uit heftrucks met een maximale capaciteit tot vijf ton.  Het aanbod van Bresam Heftrucks bestaat verder uit veeg- en schrobmachines, pompwagens en hoogwerkers. Een uitbreiding met ladder- en steigerwerk en een afdeling gespecialiseerd in stellingen staan in de planning.

Het bedrijf ziet de markt veranderen met een toenemende vraag naar huur. Mussers, die al meer dan dertig jaar in de heftruckbranche werkzaam is, hierover: “Verhuur is onze corebusiness. We verhuren en verkopen nieuw en gebruikt intern transportmaterieel van topmerken als STILL,  Mitsubishi, Hyster en Toyota, allen zo  uit voorraad leverbaar. Voor onderhoud en storingen hebben we dertig gediplomeerde monteurs in huis waaronder drie technisch specialisten in Etten-Leur. Elke vestiging heeft zijn eigen technisch specialisten, dit is een must in deze tijd waarbij het materieel computergestuurd wordt gecheckt”.  Ook een technisch specialist voor het keuren van  stellingmateriaal behoort tot het pakket dat Bresam Heftrucks haar klanten biedt.

Service
Service is een van de pijlers binnen de bedrijfsvoering van Bresam Heftrucks. “Bij storingen sturen we binnen 24 uur een monteur en bij hoge nood leveren we dezelfde dag nog vervangend materieel”, waarbij Mussers wijst op het eigen wagenpark voor transport en onderhoud.

Voor onderhoud en keuringen van het materieel wordt de klant overigens volledig ontzorgd. Mussers hierover: “De klant hoeft geen afspraak te maken, wij nemen zelf contact op als het intern materiaal toe is aan onderhoud of gekeurd dient te worden. De keuringen zijn gratis in combinatie met een grote onderhoudsbeurt”.

Korting
Naast service staan goede prijsafspraken hoog genoteerd bij Bresam Heftrucks. “Bij onze leveranciers ontvangen we hoge kortingen waarvan de klant uiteindelijk profiteert. Daarmee kunnen wij ons onderscheiden van de concurrent”. Voor offertes hanteert het bedrijf een eigen methodiek: “We tellen alleen al op onze vestiging in Etten-Leur zo’n 2500 serviceklanten voor onderhoud, keuringen en eventuele storingen. Meestal gebruiken we originele onderdelen of vragen drie offertes op waarbij prijs, kwaliteit en levertijd onze prioriteiten hebben”. Mussers vult aan: “En wij maken geen verschil in afnemers. Elke klant verdient de beste prijs en kwaliteit, ongeacht het kwantum”.

Duurzaamheid
Een rondleiding door het bedrijf aan de Mon Plaisir toont de indrukwekkende huurvloot waarbij Alex Mussers attendeert op duurzaamheid. “98% van onze heftrucks worden elektrisch aangedreven. Een batterij heeft een capaciteit van een werkdag. Mocht er in ploegendienst gewerkt worden dan ontvangt de klant twee accu’s zodat zij continue kunnen werken en de accu’s zelf kunnen opladen”. Ook beschikt Bresam Heftrucks over speciale meetapparatuur om de  capaciteit van de batterijen te testen.

Sinds 2009 is Bresam Heftrucks gevestigd op haar huidige adres, herkenbaar aan de huisstijlkleuren grijs en oranje. Haar roots heeft zij op bedrijventerrein De Nijverhei in Rucphen onder de naam Wolfers Heftruckcentrum, dat sinds 2001 onder de naam Bresam Heftrucks opereert. Mussers over de huidige locatie: “We zitten heel centraal en werken zo veel mogelijk samen met lokale bedrijven. Zo doen we al jaren zaken met bedrijven uit de gemeente Rucphen”.

Afspraak is afspraak
Tot slot wijst de ondernemer op nog een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering: “Persoonlijk advies, want ieder project is anders en verdient de beste aanpak. En het motto ‘afspraak is afspraak’ staat als nummer één genoteerd binnen ons management”.

Bresam Heftrucs B.V.
Mon Plaisir 35, 4879 AK Etten-Leur
Tel: +31 (0) 76 50 89 260
Mail: info@bresam-heftrucks.nl
www.bresam-heftrucks.nl

X
X